Doe mee aan de Duurzame Les

Doe mee aan de Duurzame Les

OPROEP: Begeleiders gezocht voor Duurzame Les op scholen.

Op 8 oktober a.s. start het project Duurzame Les (zie www.duurzameles.nl) Bericht bekijkenvoor groepen 7 en 8 van de basisschool en brugklassen van de middelbare school. Het gaat om lesmateriaal in quizvorm (een “game” noemen ze het) over diverse aspecten van duurzaamheid. De rol van de begeleider is om als “quizmaster” op te treden en de resultaten van de quiz met de leerlingen te bespreken. Daarvoor krijgen de begeleiders een korte  training begin oktober.

Het project heeft in 2019  al meer dan 3500 leerlingen bereikt, waarbij 110 gastdocenten in actie kwamen. De tweede editie start dit jaar. Het project wordt gesponsord door Rijkswaterstaat, ABN AMRO, Schijvens Circulair Bedrijfstextiel, Gemeente Breda, Gemeente Haarlemmermeer, RVO Jong Leren Eten, Gemeente Haarlem en The Sustainability Games.

Begeleiders committeren zich aan het geven van 1 les, maar betrokkenheid bij volgende lessen (er zijn er 9 in totaal, die de diverse aspecten van duurzaamheid behandelen) is mogelijk.

Heb je belangstelling om als begeleider op te treden, bijvoorbeeld op de school van je kleinkind, meld je dan hier aan. En laat het ons even weten als je de les gaat geven via info@grootoudersvoorhetklimaat.nl  onder vermelding van “duurzame les”.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

15 februari 2024
Op 15 februari 2024 waren Dieuwertje Wallaart en Lucas Jansen van de Jonge Klimaat Beweging te gast bij de Pleindemonstratie....
13 februari 2024
Op 5 maart a.s. 16:00 uur wordt er met verantwoordelijk wethouder Linda Voortman en diverse vertegenwoordigers van betrokken organisaties als,...
11 februari 2024
We zijn verheugd over het bericht van Pensioenfonds Zorg en Welzijn dat zij met hun beleggingen voor 97 % uit...
Ga naar de inhoud