Gert-Jan Segers ontvangt De Toekomststoel

Gert-Jan Segers ontvangt De Toekomststoel

Nog 1x een goede daad in politiek Den Haag, zal Gert-Jan Segers hebben gedacht, toen hij instemde met de ontvangst van De Toekomststoel voor de fractiekamer van de Christen Unie.

Grootouders voor het Klimaat nodigde hem uit voor een bezoek aan ambassadeur Jan Terlouw, de bedenker van De Toekomststoel.

De twee spraken over het belang van de afwegingen die moeten worden gemaakt bij belangrijke besluiten, opdat ze niet schadelijk zijn voor toekomstige generaties. Jan Terlouw ziet de belangstelling voor zijn idee groeien, zeker als zo’n stoel fysiek in de fractiekamer staat. “ elke keer, bij alle besluiten je afvragen: wat zegt De Toekomststoel?” Uiteindelijk hoort de stoel ook in de Plenaire Zaal thuis, vinden ze: “en als de stemmen dan staken, grapt Gert-Jan, dan geeft de stem van de Toekomststoel de doorslag.”

 

Lees alles over de Toekomststoel op de Campagnepagina.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

13 juni 2024
De laatste Pleinbijeenkomst voor het zomerreces willen we onze Flash Mob nog een keer uitvoeren voor de vele voorbijgangers op...
11 juni 2024
Auteur: Vincent van den Bergen De grote lijnen zullen niemand zijn ontgaan. De verkiezingen voor het Europees Parlement hebben winst,...
6 juni 2024
Gast op onze Pleindemonstratie van 6 juni 2024 is Dion Huidekooper, namens het Jongeren Platform van de SER. Hij is...
Ga naar de inhoud