Amersfoort

Elke vrijdag, marktdag, lopen 2 of 3 van onze groep een uur met het Grootouders-spandoek heen en weer door een drukke winkelstraat in Amersfoort. We lopen daar met als doel aandacht te vestigen op het klimaatprobleem en op de Grootouders natuurlijk, zonder het winkelend publiek actief te benaderen, zonder “bedreiging” dus. We krijgen leuke reacties (duim omhoog, goed bezig!) en worden af en toe aangesproken, wat tot interessante gesprekken leidt. We hopen dat onze boodschap door de wekelijkse herhaling op de één of andere manier bij een groter publiek blijft hangen.

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Samen demonstreren, best spannend!

Eens moet de eerste keer zijn. Of misschien niet de eerste keer, maar wel lang na die vorige keer, ooit. Voor je mening uitkomen door te demonstreren is voor iedereen spannend. En zeker als je het niet of bijna nooit hebt gedaan.
Maar misschien kriebelt het nu wel. En wil je voor de generatie van de kleinkinderen wel laten zien dat je je grote zorgen maakt over hun bestaanszekerheid. Want het is nogal iets, wat op ons afkomt door klimaatverandering. En laten we de kleinkinderen daarvoor de rekening betalen? We moeten nú doortastend klimaatbeleid voeren om te zorgen dat de aarde over 30 jaar leefbaar blijft. Als we nu investeren en doorpakken is er nog veel mogelijk. Kijk naar het succes van de zonnepanelen. Maar dan moeten nu de juiste keuzes worden gemaakt.
Wil je je daarvoor uitspreken? Wil je daarvoor de straat op, maar vind je het wel spannend?
Dan bieden we een helpende hand. Als je mee wilt naar de grote klimaatdemonstratie in Amsterdam op zondag 12 november, dan kan je met ons mee. Dan vangen we je op station Amersfoort op en reizen we samen naar Amsterdam. Dan kan je met ons en nog veel meer ouderen uit het hele land meelopen in het blok van Grootouders voor het Klimaat.
Voor een leefbare aarde voor alle kleinkinderen.
Wil je met ons meereizen? Meld je dan aan op gvhkamersfoort@gmail.com Dan zorgen wij dat je bericht krijgt over de precieze afspraken.

Week voor de Toekomstige Generaties
21 - 27 september 2023

Bij de start van de Week voor de Toekomstige Generaties organiseerde de grootoudergroep in Amersfoort samen met het Humanistische Verbond Eemland een avond onder de titel Klimaatverandering: hoe komen we tot ander gedrag? Klimaatpsycholoog Reint Jan Renes (HvA) nam de meer dan 70 deelnemers mee in de mechanismes die ander gedrag stimuleren of juist hinderen. De term van de avond was ecologische handafdruk. Wat dat betekent valt te lezen in het verslag.

Hesjes van protestborden
20 mei 2022

Dit zijn de “hesjes” die we in onze Amersfoort groep gebruiken.

De teksten zijn op plastic gedrukt, gaan dus heel lang mee.  Je hebt per persoon 2 stuks nodig, één voor en één achter.  Op de 4 hoeken zijn gaatjes geponst, waaraan een lusje van touw wordt gemaakt.  Voor de koorden zijn veters gebruikt.  Aan de bovenkant zitten ze vast aan de lusjes van touw zodat je het hesje zo over je hoofd kan trekken.  Aan de onderkant bind je ook een veter, doe dat aan de achterkant zodat je gemakkelijk de veter aan de voorkant kunt vastknopen links en rechts.  De veter moet niet te kort zijn om ook over een rugzak te kunnen passen!  Dat is het!

Ga naar de inhoud