Leiden

Sinds 6 maart 2023 is er ook in Leiden een groep van 25 betrokken Grootouders voor het Klimaat. Wij zullen ons voorlopig richten op:

  • Actief volgen van de Leidse politiek (gemeente en partijen) om waar nodig en mogelijk schriftelijk te reageren, in te spreken of overleg te hebben.
  • Contact hebben met andere milieu- en klimaatorganisaties in de stad om elkaars acties zoals demonstraties te kennen en te ondersteunen, dan wel samen te werken.

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Verkiezingsacties
20 november 2023
Afgelopen zaterdagen hebben wij in wisselende bezetting maar altijd met z'n tweeën achter de kraam met informatiemateriaal naast de Hartebrugkerk gestaan.
Hoewel het weer niet al te best was, hebben wij toch aardig wat gesprekken met verschillende mensen kunnen voeren.
Velen waren zeer bezorgd over het klimaat en somber over de mogelijkheden tot verandering; zij vonden dat de politiek niet luistert en sommigen dachten helaas dat het helemaal niet meer goed zou komen.  Deze konden wij gelukkig in die zin geruststellen dat wij hun konden vertellen dat er toch meer gedaan wordt dan zij verwachtten, vooral ook aan educatie.
Gelukkig waren er ook mensen die het leuk vonden dat wij ons voor het klimaat inzetten. Dat was natuurlijk leuk om te horen.
Informatieavond "Wind en Zon zijn van ons"
26 september 2023

Op 26 september 2023 organiseerden we een informatieavond over de Campagne “Wind en Zon zijn van ons” in cultuurcentrum De Paulus. Philip Beekman, grootouder uit Eindhoven met een lange staat van dienst in de energie-sector, hield een presentatie over de campagne.

Klimaatalarm voor het stadhuis
3 juli 2023
De Noodklok luidt voor het klimaat!
24 juni 2023
  • Op 24 juni 2023 werd ook in Leiden de Noodklok geluid voor het klimaat, ter gelegenheid van de Dag van de Urgentie: 8 jaar geleden deed de rechter uitspraak in de Urgenda-zaak: De Nederlandse Staat moet de CO2-uitstoot terugbrengen met 25% (ten opzichte van 1990) in 2020. Sleutelstad schreef erover.
Luchtalarm = Klimaatalarm
1 mei 2023
  • Op 1 mei 2023 waren we aanwezig bij de maandelijkse “die-in” actie Luchtalarm = Klimaatalarm voor het station Leiden Centraal. Hans Baaijens – behalve Grootouder voor het Klimaat ook lid van XR – hield de speech.
Klimaatmars Leiden en aanbieding petitie
12 april 2023
  • Op 12 april 2023 hebben we met zo’n honderd Leidenaren deelgenomen aan de Klimaatmars, georganiseerd door onder meer ‘Leiden sneller duurzaam’, ‘Extinction Rebellion Leiden’ en de ‘Leidse Grootouders voor het Klimaat’. We boden aan twee wethouders –  Yvonne van Delft en Ashley North – een petitie aan met zeven speerpunten voor de stad. Van de oproep om de klimaatnoodtoestand uit te roepen, zoals Amsterdam, Parijs, Londen en New York al eerder deden tot aan de vraag om een doorlopend Burgerberaad voor het klimaat.
Supportdemonstratie A12-blokkade
11 maart 2023
  • Op 11 maart 2023 deelgenomen aan de supportdemonstratie bij de A12 in Den Haag, om de mensen van Extinction Rebellion NL te ondersteunen.
Ga naar de inhoud