Lelystad

Ook in Flevoland heeft zich een lokale groep Grootouders voor het Klimaat gevormd op initiatief van Coba Beugeling. De groep Flevoland is in mei 2024 gesplitst in Lelystad en Almere.

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Informatiemiddag wijk Golfpark-Lommerrijk Lelystad
20 april 2024

Zaterdag 20 april heeft de wijk Golfpark-Lommerrijk in Lelystad, die aan het landelijke onderzoek ‘Bewonersinitiatieven in de energietransitie’ van Platform31’ heeft deelgenomen, haar bewoners een overzicht aangeboden van wat er bereikt is.

De middag werd geopend met een presentatie van Brendan de Graaf, Lyv Energie Management Solutions. Hierna konden bewoners langs zes statafels informatie krijgen over de resultaten van het project en bij de zevende statafel informatie en uitleg over het ‘Zon en Wind voor Iedereen’ het project van Grootouders voor het Klimaat.

Almere: Wind en Zon voor Iedereen
22 mei 2024

In Almere wordt op 22 mei 2024 een avond georganiseerd in het kader van "Wind en Zon voor Iedereen", de campagne van de Grootouders voor duurzame energie voor alle burgers van Nederland. Lees meer over deze avond.

De Waterlandse Oma’s op actiebezoek in Lelystad!
27 oktober 2023

Op uitnodiging van de Grootouders voor het Klimaat Flevoland zijn de Waterlandse Oma's for Future afgelopen zaterdag naar Lelystad getogen. De klimaatburgemeester Janneke Pikkert had in de gemeentehal een grote klimaatmarkt georganiseerd met 25 marktkramen, workshops, rondetafelgesprekken met bekende Nederlanders, modeshow met ‘second hand’ kleding en veel meer. Fantastisch!

Het was gezellig in de grote ruimte, er viel bij de diverse marktkramen van alles te beleven, te ervaren en te leren, en dat onder het motto ‘wat kan je zelf doen’. Veel organisaties hadden aan de oproep gehoor gegeven, een leuk voorbeeld is de aanpak door de leerlingen van het Porteum campus, zij hadden een app gemaakt om voedselverspilling tegen te gaan en serveerden de gehele dag heerlijke pompoensoep en cake, gemaakt van oud brood!

De `die-in` van Extinction Rebellion maakte indruk !
Ook de bekende Oma-formule met het aanbieden van up/recyclingproducten en het spelen van de milieuquiz met het rad van fortuin viel in de smaak. Lievelingsvraag van de kids: waarom worden de eekhoorntjes steeds dikker? A ze weten waar je de lekkerste taartjes kunt vinden B ze kunnen gemakkelijker eten vinden omdat er amper nog sneeuw ligt C ze klimmen minder vaak in de bomen.
Wil je het antwoord weten neem contact op met waterland@omasforfuture.eu.

Interview met Coba Beugeling
16 augustus 2023
Ga naar de inhoud