Trend in Klimaatboeken gezien door Lowie van Liere

Trend in Klimaatboeken gezien door Lowie van Liere

2017 03 09 Paula Sylvester En Lowie
Lowie En Paula Van Liere Met Kleinzoon Sylvester

Sinds 2017 schrijf ik regelmatig Recensies over Klimaatboeken op de website van de Grootouders voor het Klimaat, dat zijn er tot nu toe 34. Chronologisch door de titels bladerend merk ik dat er een mooie trend in zit. Het wordt steeds positiever.

Ik startte met titels als Zes graden, De Onbewoonbare aarde, Ons huis staat in brand, Brand. Daar word je niet blij van.

Dan komt halverwege een kentering: Drawdown, Hoop voor de Aarde, Nu het nog kan, Gered door de boomkikker, Klimaatpositief, The Ministry for the Future. Kijk dat geeft de burger weer moed.

En dan de meest recente serie: Regeneration, Het Klimaatboek (van Greta Thunberg), De wereld die we delen, De eeuw van Felix, Omarm de chaos, Only Planet. Een mooie serie om best blij en hoopvol van te worden.

Als laatste las ik ‘Only Planet, Klimaatgids voor de 21e eeuw‘. Zeven natuurlijke routes naar een hoopvolle toekomst voor onze planeet van Tim van Hattum, Bertram + de Leeuw Uitgevers.

Wat vooruitzicht naar de toekomst betreft is dit wel het meest hoopvolle en reële boek tot nu toe. Lees de gehele recensie.

Deel
Deel

Lees andere artikelen

28 november 2023
In de loop van 2023 hebben de Europese Grootouders voor het Klimaat (www.grandparentsforclimate.eu) besloten een vereniging op te richten vooral...
24 november 2023
Moet de economie krimpen om binnen de planetaire grenzen te blijven? Volgens Frans Vollenbroek hoeft dit niet. Het gaat erom...
23 november 2023
Ondanks de lage kosten van opwek van duurzame energie betalen we hoge tarieven aan de (vaak buitenlandse) energieleveranciers. De lokale...
Ga naar de inhoud