Webinar: Wind en Zon zijn van ons!

Webinar: Wind en Zon zijn van ons!

Ondanks de lage kosten van opwek van duurzame energie betalen we hoge tarieven aan de (vaak buitenlandse) energieleveranciers. De lokale gemeenschap wordt geconfronteerd met plannen voor windmolens of zonnevelden zonder dat ze er veel over te zeggen heeft en zonder van de opbrengsten te kunnen profiteren. Dat moet anders.

Door zelf stroom op te wekken of warmte te leveren via energie coöperaties en nieuw te vormen energiegemeenschappen en deze energie tegen “kostprijs-plus” aan huishoudens en kleine bedrijven te leveren (“energiedelen”), nemen we de energievoorziening in eigen hand, betalen we redelijke tarieven en versnellen we de energietransitie. De huidige situatie met zo’n 2 miljoen huishoudens (van de 8 miljoen) met zonnepanelen op dak en zo’n 125000 leden van energie coöperaties is nog lang niet voldoende om dit systeem voor iedereen beschikbaar te krijgen.

Over dit initiatief van Grootouders voor het Klimaat, in samenwerking met de koepel van energie coöperaties Energie Samen, gaat het volgende webinar op 12 december. Lees meer!

Bekijk dit webinar:

https://youtu.be/MOHp1CkQVuA

 

 

 

Deel
Deel

Lees andere artikelen

15 februari 2024
Op 15 februari 2024 waren Dieuwertje Wallaart en Lucas Jansen van de Jonge Klimaat Beweging te gast bij de Pleindemonstratie....
13 februari 2024
Op 5 maart a.s. 16:00 uur wordt er met verantwoordelijk wethouder Linda Voortman en diverse vertegenwoordigers van betrokken organisaties als,...
11 februari 2024
We zijn verheugd over het bericht van Pensioenfonds Zorg en Welzijn dat zij met hun beleggingen voor 97 % uit...
Ga naar de inhoud