Winnaar Kinder-Klimaatboek 2022 bekend

Winnaar Kinder-Klimaatboek 2022 bekend

Beste Kinderboek 2022 over het Klimaat is “Kunnen we de ijsberen echt helpen?” van schrijfster Katie Daynes en illustrator Roisin Hahessy.

Basisschool de Kubus in Amersfoort ontving op vrijdagmiddag 7 oktober de Grootouders voor het Klimaat, die uit een lange lijst van kinderboeken, zes kanshebbers selecteerde. De jury, waarin ook tieners van Fridays for Future, had er heel wat leesuurtjes in zitten.

Ze waren het eens dat er één boek aan vrijwel alle criteria voldeed: het klimaat staat centraal, het is inspirerend en activerend, zonder moralisme, het is hoopvol, bevat humor en prachtig geïllustreerd en vormgegeven: 

Kunnen we de ijsberen echt helpen? Ja, dat kan!

In het boek raken de kinderen in gesprek met de ijsberen en begrijpen hoe hun leefgebied raakt aan dat van mensen en ze verzinnen allerlei praktische oplossingen. 

Ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat Joos Ockels, reikte de oorkonde uit aan de winnende schrijfster Katie Daynes, die er speciaal voor naar Amersfoort kwam en zich mengde onder de vele betrokken kinderen van de bovenbouw.

Joos Ockels hield een mooi verhaal over haar overleden man Wubbo Ockels en zijn belevenissen in de ruimte en hoe belangrijk hij het vond goed voor onze prachtige aarde te zorgen.

Kunnen we de ijsberen echt helpen? Ja dat kan!

Schrijfster: Katie Daynes,
Illustraties door Róisín Hahessy,
Vertaald door Els Peeters.
Uitgever: Usborne

Lees het hele Juryrapport. Bekijk de oorkonde.

Bekijk de video van de bekendmaking van het beste Kinder-Klimaatboek van 2022:

Winnaars Kinderklimaatboek 2022
Winnaar Kinder-Klimaatboek 2022, Katie Daynes, Auteur En Els Peeters, Vertaalster
Deel
Deel

Lees andere artikelen

19 juli 2024
Interview Philip Beekman met Duurzaam investeren
10 juli 2024
Het klimaat is niet links of rechts. Energiegemeenschappen van burgers*, hebben volgens Europa het volste recht hun eigen energie te...
5 juli 2024
De Pleindemonstratie op 4 juli startte met de bekende Grootouders-flashmob met begeleiding door enthousiaste musici. Daarna ontvingen we onze gast...
Ga naar de inhoud