Den Haag e.o.

Sinds 9 augustus 2023 is ook in Den Haag een lokale groep Grootouders voor het Klimaat van start gegaan. Lees de berichten uit 2023 op de archiefpagina.

DIRECT AANMELDEN?

Dat kan via het formulier Sluit je lokaal aan!

Eerst nog vragen? Gebruik dan het Contactformulier.

Deel
Toekomststoel bij Haagse Dominicus
1 juli 2024

De geloofsgemeenschap Haagse Dominicus heeft onlangs de Toekomststoel aangeboden gekregen door enkele van haar leden die ook Grootouders voor het Klimaat zijn. De stoel staat nu permanent centraal in de zaal van de gemeenschap. Op die manier is het duidelijk dat toekomstige generaties er structureel bij horen en dat de zorgen van die generaties ook de zorgen van de Haagse Dominicus zijn.

Flyeren voor de Europese verkiezingen
6 juni 2024

Vandaag, donderdag 6 juni 2024, was het zover. De Europese Verkiezingen. Wat de uitslag ook wordt, de Haagse Grootouders hebben hun best gedaan om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor een Europa met hart voor het klimaat, door drie achtereenvolgende dagen te flyeren op de Turfmarkt in Den Haag.

Hieronder een indruk van deze gezamenlijke inspanning van de Werkgroep Acties, enthousiaste "flyeraars" en onmisbaar logistiek manager van de bakfiets, Harm Jan. We worden steeds geroutineerder en hopen dat door het zien van de foto's meer mensen zin zullen krijgen om een volgende keer mee te doen. Het geeft veel voldoening om op deze manier letterlijk en figuurlijk te staan voor het klimaat. Ieder gesprek, groot of klein, voelt als een stapje in de goede richting.

Fluitconcert en klimaatmars
31 mei 2024

Afgelopen vrijdag 31 mei waren de Haagse Grootoouders enthousiast aanwezig bij het Fluitconcert van de European Grandparents bij de Tweede Kamer en bij de Klimaatmars op de Zuidas. Zie de foto-impressie en bekijk de video

Flyeren en klimaatgesprekken voeren
25 mei 2024

Vrijdag 31 mei doen de Haagse Grootouders mee aan het Europese Fluitconcert aan het begin van de Klimaatmars op de Zuidas en uiteraard aan de Klimaatmars zelf. Een mooie opmaat naar de campagne voor de Europese Verkiezingen.

Op maandag 3 juni, dinsdag 4 juni en woensdag 5 juni flyeren wij voor de Europese verkiezingen, van 15.00 tot 16.00 op de Turfmarkt in Den Haag.
Om dit zo efficiënt en opvallend mogelijk te doen, organiseerde de Werkgroep Acties op maandag 20 mei een bijeenkomst over klimaatgesprekken voeren, om elkaar te ondersteunen en om tips te delen met het oog op het flyeren; op woensdag 22 mei werd er gewerkt aan sandwichborden om het flyeren te verlevendigen. Voor een impressie van de bijeenkomsten zie dit verslag met handvatten voor klimaatgesprekken en de foto's.

Verslag bijeenkomst Lokale Groep Den Haag e.o.
6 mei 2024

Afgelopen maandag 6 mei 2024 vond weer een bijeenkomst plaats van deelnemers aan de Lokale Groep Den Haag e.o. in de Maranathakerk in Den Haag. Het was alweer de vierde bijeenkomst sinds onze oprichting in augustus 2023.
Lees hier het verslag van de bijeenkomst.

Schrijfactie "Warme Groet"
22 april 2024

De Werkgroep Acties van de Lokale Groep Den Haag e.o. vraagt jullie aandacht voor de Schrijfactie "Warme Groet". Je kunt zeggen dat zij mooi aansluit bij wat wij "Actie voeren vanuit je luie stoel" hebben genoemd. Daarmee hopen we iedereen aan te zetten tot actie.

Lees hier alles over de actie "Warme Groet"

"Actie voeren vanuit je luie stoel"

"Actie voeren vanuit je luie stoel", hoe zat dat ook al weer? Dat doe je bijvoorbeeld door deelname aan opiniepanels zoals VARA Kassa, TROS Radar, Consumentenbond, Ongehoord Nederland en 1Vandaag. Verder kun je zoveel mogelijk bedrijven bombarderen die het niet zo nauw nemen met reclame ten aanzien van het klimaat via mails, apps of chatfunctie met kritische berichten: reisbureaus, loterijen, supermarkten, noem maar op. Het heeft o.a. al effect gesorteerd bij de ANWB, bij Albert Heijn en Jumbo. Vergeet niet te vermelden dat je deelnemer bent aan de Grootouders voor het Klimaat, Lokale Groep Den Haag e.o. Ook hier niet tekenen namens de Grootouders voor het Klimaat.

Geef af en toe door welke actie jij hebt genomen. Dat werkt stimulerend voor ons allemaal.

Vergadering werkgroep Haagse Politiek
22 maart 2024

Afgelopen vrijdag 22 maart was er weer een vergadering van onze Werkgroep Haagse Politiek. Lees het verslag van deze bijeenkomst.

Haagse Fietszwerm maart 2024
10 maart 2024

We waren er weer bij vandaag, bij de Haagse Fietszwerm!

Climate Justice Café in Grand Café Utopie
12 maart 2024

Op dinsdag 12 maart ontmoeten deelnemers aan de Lokale Groep Den Haag e.o. elkaar bij het Climate Justice Café bij Grand Café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116 in Den Haag.

Bericht uit de Werkgroep Acties
28 februari 2024

Ook de Werkgroep Acties Den Haag e.o. roert zich. Afgelopen woensdag 28 februari hebben zij vergaderd. Hier kun je een bericht over de bijeenkomst lezen.

  • De werkgroep is aan het uitzoeken welke lobbyisten zich bezighouden met zaken rond het klimaat. En wil die gaan benaderen.
  • De werkgroep heeft een actie voor het benaderen van mensen op verwarmde terrassen afgeblazen. De bijdrage van terrasverwarmers aan de CO2 uitstoot is klein bier. Daarbij zullen de mensen op de terrassen weinig in de stemming zijn voor een kritische boodschap. Bovendien hebben de ondernemers na een moeilijke coronaperiode de omzet hard nodig.
  • We bereiden een brievenactie voor naar reisbureaus. Hiervoor willen we ook een beroep doen op de Haagse Grootouders. We focussen ons op concrete reizen en aanbiedingen en wijzen op alternatieven
  • We onderzoeken de mogelijkheid om met een bakfiets of iets dergelijks in aanloop naar de Europese verkiezingen regelmatig op een aansprekende plaats aanwezig te zijn met folders en spandoeken.

Volgende bijeenkomst 27 maart 14:00 u Meloenstraat 126

Demonstratie bij de Bondsraadvergadering van de ANWB
27 januari 2024

Afgelopen zaterdag, 27 januari vond de ANWB Bondsraadsvergadering plaats in Den Haag.

Haagse Grootouders, Milieudefensie(Den Haag/Leiden) en de Luchtfietsers demonstreerden samen bij de ingang van het hoofdkantoor tegen in het bijzonder: gênante reclames voor vliegreizen naar smeltende gletsjers  en verdwijnende eilanden zoals de Malediven, en in het algemeen: tegen hun greenwashing.

De deelnemers aan de Bondsvergadering liepen bij de hoofdingang in een vriendelijke fuik van enthousiast flyerende activisten en konden zo vaak persoonlijk worden aangesproken. Het was een goede, zeer geslaagde actie!

Bericht over de Werkgroep Gemeentepolitiek Den Haag
27 februari 2024

De Werkgroep Gemeentepolitiek Den Haag heeft de afgelopen maanden bepaald niet stilgezeten. Er zijn vergaderingen geweest in november, januari en februari. Geïnteresseerd? Een impressie van deze bijeenkomsten kun je hier lezen.

Themacafé van de Slimme Senioren
4 februari 2024
Zaterdag 4 februari, gaf Harm Jan Lamers een heldere uiteenzetting over het waarom van Grootouders voor het Klimaat bij het Themacafé van de Slimme Senioren in Den Haag.
Met een uitstekende PowerPoint presentatie maakte hij duidelijk hoe groot het klimaatprobleem is en hoe overheid, bedrijven en burgers de handen ineen moeten slaan om de schade voor volgende generaties te beperken.
Judy verzorgde een mooie inleiding in de rol van Voorleesoma, en samen met Harm Jan zorgde zij met een pittige klimaatquiz voor nog meer kennis over de klimaatcrisis en over de activiteiten van  Grootouders voor het Klimaat.
Dyonne sloot af met een korte peptalk over hoe belangrijk het is om over het klimaat te durven blijven praten en hoe motiverend persoonlijk contact binnen Lokale Groepen is om de moed erin te houden. Het was een initiatief dat vele herhalingen waard is!
Supportdemonstratie Extinction Rebellion bij de A-12
3 februari 2024
Vandaag, zaterdag 3 februari deden veel Grootouders uit Den Haag e.o. mee aan de Supportdemo van Extinction Rebellion. Ook uit andere delen van het land waren veel Grootouders toegestroomd. Erg leuk om te zien ook, hoe andere senioren zich spontaan bij ons voegden. Volgende keer met nóg meer!!!
Ga naar de inhoud