Een beter milieu begint niet bij jezelf
Omslag - Een beter milieu 771x1200

Een beter milieu begint niet bij jezelf

Jaap Tielbeke groeide op in de periode dat de overheid via een postbus 51 campagne de burgers probeerde te overtuigen dat een beter milieu bij jezelf begint door b.v. het licht uit te doen bij het verlaten van de kamer en de gordijnen dicht om de kou buiten te houden. Ik zie de spotjes nog voor me en u waarschijnlijk ook.

Toen Tielbeke zeven jaar geleden bij de Groene over milieu begon te schrijven werd het hem steeds duidelijker hoe we door die overheid voor de gek zijn gehouden. Toen corona uitbrak greep hij deze gelegenheid aan om al zijn kennis die hij de afgelopen jaren over dit onderwerp had verzameld voor een groot publiek inzichtelijk te maken in een buitengewoon helder geschreven boek.

“In een beter milieu begint niet bij jezelf” laat Jaap Tielbeke zien hoe de CO2 emissiehandel in elkaar zit. Hij geeft voorbeelden van Greenwashing en onderzoekt of het duurzame beleid dat multinationals zeggen te voeren klopt. Vaak is dat een onjuiste voorstelling van zaken. Hij spreekt met wetenschappers over oorzaken en oplossingen van de situatie waarin we beland zijn. Hij beschrijft de pogingen van diverse organisaties die een of meerdere onderdelen van het probleem proberen onder de aandacht van het grote publiek te brengen en medestanders zoeken om de problemen op te lossen.

Lees de volledige recensie.

 

Meer boeken bekijken

Ga naar de inhoud